Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Held og dygtighed i poker – hvad er sandheden

Vi har alle oplevet eller set spillere gå igennem en stribe af bad beats på et eller andet tidspunkt. Det kan få folk til at tænke, at det er umuligt at vinde i poker. Men egentlig viser det bare, at selv om dygtighed er en stor del af poker, er der også en masse held involveret. Det handler imidlertid om at kigge forbi dette og overbevise sig selv om at færdigheder altid vil vinde over held i det lange løb.

Alt går op og ned

I denne forbindelse er poker ligesom aktiemarkedet, nogle dage går det op, og nogle dage går det ned. Sommetider er mennesker heldige og ramme en virksomhed, der trives og stiger støt, svarende til pokerspillere, der til tider er heldige, når de konstant trækker ud på river. Det kan dog nogle gange tage flere måneder at blive en konsekvent vindende spiller, mens nogle aktier f.eks. først giver afkast efter mange år.

Nogle poker bøger siger, at det kan tage mere end 1.400 timer for god poker for at finde sin win-rate på en givet niveau. Mens de fleste ikke tror det tager så lang tid at se resultater, bør du dog være i stand til at vinde løbet af en måned, afhængigt af hvor meget du spiller. Hvis du spiller tre til fire timer om dagen i gennemsnit, vil det tage typisk en halv måned til en måned for at se ensartede resultater.

Du vil lejlighedsvis se spillere gå på store heaters. Hver gang de spiller, vinder de, og det virker som om det bare er fordi de er heldige. Dette er ikke tilfældet. De samme spillere, når de kører kold, vil smide deres penge hurtigere end Donald Trump i mange tilfælde.

På en given dag, kan en fisk slå selv de bedste pokerspillere i verden. Men i løbet af mange møder, vil en pro altid vinde.

To aspekter er meget vigtige, når vi taler om held – held gør tit spilleres spil værre og en sund bankroll reducere indflydelsen af held.

Held gør spilleres spil værre

Held vil tit gøre selv de bedste spilleres spil værre. Når en spiller bliver heldig, vil han således ofte langsomt begynde at løsne op. Derfor bør du selv i heldige perioder, tage en pause og spørge dig selv, om dette er den rigtige måde at spille spillet på. Held kan komme og gå når som helst, så du skal vurdere dit spil og komme tilbage til det grundlæggende, når heldet forsvinder og helst før.

Dygtigt spil vil belønne sig i det lange løb.

En sund bankroll mindsker afhængigheden af held

En sund bankroll bidrager til at reducere indflydelsen af held – eller manglen på samme – til et minimum.

Når du spiller godt, vil du modtage flere bad beats, fordi de forfærdelige spillere trækker ud på dig en mere end omvendt. Hvis du har en stor bankroll i forhold til dit nuværende spil, vil dette dog ikke genere dig så meget, og kan mindske eventuel tilt.

Sørg derfor for at have så mange penge som du kan til det spil, du vælger at spille. Dette medvirker til at glemme de bad beats, du tager, og vil hjælpe dig igennem perioden med en bankroll i behold.